Szolgáltatás:

Szakorvosi konzultáció
Bőrteszt
Vértesztek-hagyományos és Imupro vértesztek
Légzésfunkciós vizsgálat - spirometria
Immunterápia-az allergia oki kezelése
Életmód és diétás tanácsadás
Szűrővizsgálatok

A fentieken kívül szűrővizsgálatok elvégzését is vállaljuk, gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Cégek számára a résztvevők számától függően részletes, kedvezményes árajánlatot küldünk. Ajánlatot itt kérhet: info@allergiadoktor.hu

Szakorvosi konzultáció

A szakorvosi vizsgálat magába foglalja a beteg kórelőzményének részletes felvételét, a fizikális vizsgálatot, a kórisme felállítását, a kezelés kiválasztását, és a kezeléssel kapcsolatos tanácsadást. A szakorvosi vizsgálat ideje kb. 30-45 perc.

Kórelőzmény felvétel (Anamnézis)

A kórelőzmény felvétele a korábbi megbetegedésekkel kapcsolatos tájékozódást, a jelenlegi gyógyszerszedést, a családi anamnézist, a beteg aktuális panaszainak kikérdezését jelenti, amely az orvosi diagnózis felállításához feltétlenül szükséges és segítséget nyújt a további vizsgálatok megtervezésében. A kórelőzmény felvétele jelentősen változhat a panaszoktól függően. Fontos!
Kérjük minden kedves betegünket, hogy a vizsgálatra feltétlenül hozzák el a következő dokumentumokat:
 korábbi zárójelentések
 gyógyszerszedések (adagolás szerint)
 közelmúltban végzett ambuláns ellátásokról szóló dokumentáció
 laborvizsgálatok, képalkotó vizsgálatok eredményei (ultrahang, röntgen)
 hasonló szakrendelésen kiadott javaslatok, vélemények


Bőrtesztet csak gyógyszermentes állapotban tudunk végezni!

Bőrteszt

A bőrteszt ( Prick teszt) során finom karcolással tisztított allergén kivonatokat juttatunk a bőr felső részébe és a kialakuló allergiás reakció mértékét vizsgáljuk. Amennyiben valaki allergiás adott anyagra, akkor a teszt során bőrpír, ödéma, viszketés észlelhető. A bőrtesztek sok esetben pontosabban jelzik a problémát, mint az egyéb laboratóriumi vizsgálatok, néha a bőrtesztek helyett vagy mellett szükséges azonban laboratóriumi vizsgálat is.

Mit tartalmaz a teszt?

A Prick tesztet tesztsor, azaz panel formájában alkalmazzuk, ez tulajdonképpen különböző tisztított légúti és étel allergének kivonatainak oldatait tartalmazza. Az oldatokból egy-egy cseppet az alkar bőrének alkoholos letörlését követően a bőrre helyezünk, majd finom karcolással azt a bőrbe juttatjuk. A reakciót 20 perc múlva olvassuk le.

Fájdalmas-e a vizsgálat?

A vizsgálat nem fájdalmas, nem jár szúrással, pozitív reakció esetén viszketés, bőrpír léphet fel, ez a kellemetlenség azonban a vizsgálatot követően gyulladáscsökkentő kenőccsel enyhíthető és általában pár óra alatt teljesen el is múlik. Mikor végezzük a tesztet?

Főleg légúti és ételallergiák kimutatására alkalmas a Prick teszt. A teszt az azonnali típusú allergiát mutatja ki. Negatív eredménye azonban nem zárja ki az allergia meglétét, különösen így van ez az ételallergiák esetében. Pozitív eredményű, helyes technikával végzett teszt esetén azonban az allergia igazoltnak mondható az adott tesztanyaggal szemben.

Mikor nem végezhető Prick teszt?

Prick teszt nem értékelhető gyógyszerszedés ideje alatt, illetve tüneteket mutató betegnél. Ezekben az esetekben a gyógyszerszedés felfüggesztését, a beteg tünetmentesítését követően végezhető csak el a vizsgálat. Megoldás lehet, hogy vértesztet végzünk, ennek eredményét ugyanis sem a gyógyszerszedés, sem a meglévő bőrtünetek nem zavarják.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A vizsgálat a tesztek felhelyezésével és leolvasással együtt kb. 30 percet vesz igénybe.

Kérhetem - e a vizsgálatot?
Ön a vizsgálatot akár szűrővizsgálat céljából is kérheti. Időpont egyeztetés céljából hívja a 06-209158436-os számot vagy írjon nekünk az info@allergiadoktor.hu címre.

Vértesztek

A vértesztek az allergiás beteg vérében megtermelt ellenanyagok kimutatásán alapulnak. Ezek az ellenanyagok az allergiás betegséget okozó anyaggal (allergén) ellen termelődnek. Az ellenanyagok csak az adott anyagra jellemzőek, ezért nevezzük ezeket specifikusnak. A kimutatható ellenanyagoknak két típusa ismert, ezeket IgE-vel és IgG-vel jelöljük. Ennek megfelelően kétfajta teszt áll rendelkezésre, különböző összetételben. Az E típusú ellenanyagok kimutatása légúti és ételallergiáknál (hagyományos vértesztek), a G típusú ellenanyagok kimutatása (Imupro) ételallergiáknál, hasi- vagy bőrpanaszok meglétekor ajánlott. Ez utóbbi tesztek rendkívül nagy segítséget jelentenek régóta fennálló zavaró tünetek meglétekor, hiszen nélkülük a panaszt okozó élelmiszer nem azonosítható, így a diéta sem tervezhető.

Miért jó a vérteszt?

A vérteszt pontosan jelzi a betegnél az allergiát, alkalmas a bőrtesztek eredményének megerősítésére, szűrővizsgálatra, a bőrpróba kiváltására, gyógyszerszedés, életkor nem befolyásolja az eredményt. Előfordul, hogy vérteszttel sikerül kimutatnunk olyan allergiát, melyet a bőrteszttel nem tudunk. Rendkívüli előnye, hogy veszélytelen és ellenjavallata sincs, ezért különösen gyermekeknél és terheseknél elsőként alkalmazandó vizsgálat.

Milyen esetekben fontos a vérteszt elvégzésre?

Bizonyos esetekben a vérteszt elsőbbséget élvez a bőrpróbákkal szemben. Ezek a következők:

1.Ha a beteg gyógyszeres kezelés alatt áll és ezért nem értékelhető megfelelően a bőrpróba.
2.Gyermekgyógyászati ellátásban elsőként választandó vizsgálati módszer a vérteszt, hiszen a bőrpróba csak bizonyos életkor felett értékelhető megfelelően.
3. Krónikus ekcéma, egyéb bőrfolyamatok esetén kifejezetten előnyös, mert a fennálló panaszok miatt sokszor nem végezhető el a bőrpróba, gyakran gyógyszert szed a beteg.
4. Keresztallergia kimutatására ez a módszer a legalkalmasabb.
5.Ismert allergia esetén, ha immunterápiát tervezünk fontos vizsgálati módszer a vérteszt, annak eredménye ugyanis nagymértékben befolyásolja a kezelés sikerét.
6.Ha a bőrteszt végzése a betegre nézve veszélyt jelent, így súlyos allergiás reakción átesett betegnél egyértelmű előnyt élvez a vérteszt.
7.Darázs és méhcsípés allergia kimutatása is vérteszttel történik.
8. Speciális esetekben, ha nem áll rendelkezésre a bőrteszthez anyag vagy ritkábban előforduló allergiák kimutatására, például csótányallergia esetén.
 Ha a beteg a bőrteszt helyett kéri a vérvizsgálat elvégzését.
 Ha bőrpróba eredménye negatív, ilyenkor a vérteszttel van esély az allergia okának felderítésére.
 Kültéri pollenekre- például parlagfű, nyír, pázsitfüvek- érzékeny betegnél magas pollen szórás idején jobb vértesztet végezni, mert ilyenkor a bőrteszt a tünetek fellobbanását vonhatja maga után.

Milyen formában alkalmazzuk a vértesztet? A vértesztet panelek, azaz tesztsorok formájában használjuk. A tesztsorok többféle anyaggal szembeni ellenanyagot képesek kimutatni. Ily módon a panelekkel egyszerre több allergia kimutatható vagy kizárható.

Milyen panelek vannak?

A paneleket allergológus szakorvosok és laboratóriumi szakértők tapasztalatai és ajánlásai alapján fejlesztették ki a panaszoknak, életkornak, tüneteknek megfelelően a hazai igények maximális figyelembevételével. A tesztsorokat a legmagasabb szintű nemzetközi szabványoknak megfelelően állítják elő szigorú minőség ellenőrzés mellett. Rendelőnkben az alábbi, egyenként minimum 30 féle allergia kimutatására alkalmas paneleket használjuk:

Hagyományos vértesztek- IgE tesztek

PED (gyermek) panel: Gyermekekre speciálisan kifejlesztett tesztsor, amely 33 féle, gyermekkorban előforduló gyakori légúti és ételallergiát okozó ellenanyagot mutat ki. Segítségével a gyermekkorban előforduló allergiák zöme bizonyítható, illetve kizárható. FOOD (ételallergia) panel: többféle alapélelmiszert, gyümölcs, zöldség, fűszerkeveréket tartalmazó panel, pl. tej, tojás, szója, mogyoró, búzaliszt, stb.
RESP (légúti) panel: házi poratka, gombák, macska, kutya és kisállatok (pl. hörcsög), parlagfű, fűkeverék, nyír, stb. allergia kimutatására. Beltéri és kültéri allergiák kimutatására egyaránt alkalmas. Ajánlott szénanátha, asztma, allergiás kötőhártya gyulladás meglétekor.
OAS (keresztallergia) panel: keresztallergia kimutatására alkalmas 23 féle ellenanyag mutatható ki, főleg pollen-pollen és pollen-ételallergia keresztreakció kimutatására képes. Főleg azoknak a parlagfű, illetve fűpollen érzékeny betegeinknek ajánljuk, akiknél bizonyos ételek fogyasztása után szájdagadás, egyéb kellemetlen tünetek lépnek fel.

IgG tesztek- A késői ételallergiák megoldása Az ételek rendkívül változatos panaszokat okoznak, amelyek sajnos időben nem feltétlenül függnek össze a fogyasztással. Az emberek többsége éppen ezért képtelen beazonosítani és így kikerülni azt az ételt, amely a panaszokért felelős. Így gyakran csak az évekig tartó szenvedés marad. Számukra kiváló megoldást jelent az IMUPRO teszt, amely IgG ellenanyagokat mutat ki a vérből. Az Imupro teszttel akár 300 féle étellel szembeni allergia kimutatható. A teszt eredményétől függően néhány hónapig diéta javallt, ezt követően az esetek többségében teljes gyógyulás érhető el. A késői típusú ételallergiákról itt olvashat bővebben:

Egyszerű: Vérteszt - eredmény- diéta megtervezése- tünetmentesítés!

A vérteszt eredménye nemzetközi egységekben mért számszerű adatokat és szöveges formájú korrekt eredményt szolgáltat a fennálló allergiáról. Az emelkedett értékek allergia mellett szólnak. Ez utat mutat a kezelés megtervezésében is. Például emelkedett tehéntej- elleni ellenanyag tehéntej allergiát jelent és tejmentes étrendre kell áttérni, hogy megszűnjenek a panaszok. Normál értékek esetén a diéta felesleges, ilyenkor a panaszok okát máshol kell keresni. A vérteszt eredményének értékelése természetesen a diéta megtervezését is magába foglalja.

IMUPRO 50-es, 100-as, 200-as, 300-as tesztek

Ezek a tesztek lehetővé teszik a panaszt okozó étel beazonosítását és így a pontos diétát. Az ImuPro elnevezés mellett szereplő szám a vizsgált élelmiszerek körülbelüli számát jelöli, így az ImuPro 100, 200, 300 közel ennyiféle élelmiszerallergiát képes kimutatni. Az ImuPro 300 például, amely a legszélesebb diagnosztikus skálát nyújtja, összesen 273 ételt vizsgál. Az Imupro panelek összetételét megtekintheti itt:

Imupro- Prescreening- A késői típusú ételallergia szűrésére alkalmas teszt

Gyors és megbízható szűrőteszt a késői típusú ételallergia bizonyítására, kizárására. Az egyszeri vérvétellel néhány óra alatt meghatározhatók a késői ételallergiáért felelős ellenanyagok. Egyidejűleg több élelmiszercsoport vizsgálata végezhető el, így a teszt segít a további kivizsgálás és az ételkihagyásos diéta tervezésében. Ha a szűrőteszt eredménye negatív elkerülhetők a további felesleges vizsgálatok, hiszen ebben az esetben nem ételallergia áll a panaszok hátterében. Ha a teszt eredménye pozitív ez alátámasztja az ételallergiát. Bizonyítottan késői típusú ételallergia esetén a beteg többféle ImuPro teszt közül választhat, így kérhetők az ImuPro 100, 200, 300-as tesztek.

Az Imupro Prescreening teszt általános szűrővizsgálatra alkalmas eljárás, amely a beteg vérében lévő, a késleltetett ételallergiára jellemző ún. IgG típusú ellenanyagok kimutatására irányul. Ezek az ellenanyagok normálisan nincsenek vagy nagyon alacsony szinten találhatók a vérben. A szűrőteszt élelmiszer csoportokkal szembeni ellenanyagokat képes kimutatni, ezek a csoportok a következők:

I. tej és tejtermékek, a tojás, élesztő és sajt csoport
II. gabonacsoport, halak, húsok
III. magvak, gyümölcs, zöldségcsoport.
Amennyiben valamelyik csoportban az ellenanyag szint magas, ez jelzi, hogy az ételallergiáért felelős élelmiszert abban a csoportban kell keresni, míg a másik csoportban tartozó élelmiszerek továbbra is megkötés nélkül fogyaszthatók. Célszerű az allergiát tovább pontosítani egy következő vizsgálattal, mely a csoporton belül mutatja ki azt az egy, esetleg néhány ételt, amelyek valóban felelősek a beteg tüneteiért. Ezen további vizsgálatok az ImuPro 50, 100, 200, 300 vizsgálat. A további pontosítással lehetővé válik egy, a beteg számára kényelmesebb és jobban betartható étrend összeállítása.
Amennyiben a beteg a további vizsgálatot nem vállalja, úgy a teljes csoportot ki kellene iktatnia az étrendből minimum 8 hétre. Ezt követően lehetséges csak az adott csoporton belüli élelmiszerek fokozatos, egyesével történő bevezetése. Az elkerülés időtartama azonban attól is függ, milyen magas ellenanyag szintet mértek az ImuPro Prescreening vizsgálat során. A 8 hetes csoportdiéta azonban nem biztosít megfelelő tápanyag ellátást, így ezekben az esetekben maximum két hetes csoportdiéta, majd azt követően kiterjesztett vizsgálat alapján előírt, célzott étrend ajánlható. Fontos tudni, hogy a szűrőteszt csupán az ételallergia bizonyítására vagy kizárására alkalmas. A kapott eredmény alapján sajnos nem lehetséges pontos, gyógyuláshoz vezető diétát tartani.

Mennyi idő alatt van eredmény?

A vizsgálat eredményét 10 munkanapon belül, esetenként pár nap alatt megkapja a beteg.

Mikor érdemes vizsgálatot kérni gyermeknek?

Szemben a felnőttekkel a bőrpróbák értékelhetősége gyermekkorban korlátozott. Ezért minden allergiára gyanús esetben indokolt vértesztet kérni. Gyermekeknél tehát a vérteszt elsőként választandó vizsgálati eljárás. Külön megjegyezzük, hogy az alábbi tünetek gyermekkori allergiára utalnak, érdemes tehát vizsgálatot kérni, amennyiben gyermekénél hasonló tüneteket tapasztal.

Tartós hasfájás, étvágytalanság, súlynövekedés zavara, görcsök, kóros széklet Visszatérő bőrproblémák (atópiás dermatitis, csalánkiütés, ekcéma) Csecsemőkori, kisgyermekkori hasfájás, éjszakai sírás Hiperaktivitás, nehezen kezelhető gyermek, tanulási teljesítmény romlása Visszatérő légúti panaszok, hörghurut, gyakori középfülgyulladás, tartós nátha Éjszakai ágybavizelés

Mikor nem végezhető a vizsgálat? A vizsgálat bármikor, bárkinél elvégezhető, ellenjavallata nincs.

Légzésfunkciós vizsgálat - spirometria Légzésfunkciós vizsgálatokkal az emberi légzés működését vizsgáljuk. A vizsgálatot elsősorban akkor érdemes elvégezni, ha a betegnek nehézlégzés, fulladásos panaszai vannak. A vizsgálat során egy spirométernek nevezett készülékbe, az arra illesztett szájcsutorán keresztül lélegzik a beteg. A beteg légzését a készülék az azonos korú, nemű, testmagasságú és testsúlyú felnőttől vagy gyermektől elvárható légzési értékekhez viszonyítja és a vizsgált személy által produkált értékekkel együtt megjeleníti.

Mire jó a spirometriás vizsgálat?

A vizsgálat alkalmas a tüdő állapotának becslésére, a légzészavar eredetének meghatározására. Tekintettel arra, hogy a különböző eredetű légzészavarok jellegzetes, a normálistól eltérő görbével járnak, a spirometriás vizsgálat segítséget nyújt számos betegség kivizsgálásában, azaz további vizsgálatok tervezésében. Az asztma diagnózisának felállításához nélkülözhetetlen a spirometriás vizsgálat. Asztma esetén a következő esetekben bizonyul még hasznosnak a spirometria:
- a súlyosság megállapítása
-a kezelés hatékonyságának ellenőrzése
-a beteg nyomon követése, állapotának felmérése
Amennyiben Önnél nehezített légzés jelentkezik, mindenképpen indokolt légzésfunkciós vizsgálat elvégzése! A vizsgálat eredményétől függően átmeneti vagy tartós kezelés válhat szükségessé. Mennyi ideig tart a vizsgálat?
A légzésfunkciós vizsgálat mindössze néhány percig tart. Terheléses vizsgálat során meghatározott ideig tartó terhelést követően a vizsgálatot ismételni kell, vagyis a nyugalmi spirometriát követően terhelt betegnél 20 perc múlva a vizsgálatot újra elvégezzük.

Immunterápia - az allergia oki kezelése Immunterápia - az immunrendszer kondicionálása, immunerősítés

Az immunterápia leginkább egyfajta oltáshoz hasonlítható, amelynek segítségével az allergiás beteg védekező rendszere megtanulja különösebb gond nélkül elviselni a panaszt okozó anyagot. Az immunterápia egyedisége, hogy az allergiát kiváltó okra hat, így a teljes gyógyulás is elérhető.

Mit tartalmaz a készítmény?

Az immunterápiás készítmény az allergén, azaz a panaszt okozó anyag tisztított kivonatait tartalmazza. Ezek valójában a tünetekért felelős fehérje természetű anyagok. Az immunterápiát specifikusnak is szokták nevezni (SIT- specifikus immunterápia), mivel kizárólag azokat a fehérjéket tartalmazza, amelyek a betegnek panaszt okoznak.

Az eljárás lényege az immunrendszer kondicionálása, vagyis hozzászoktatása a panaszt okozó anyagokhoz. Ép immunrendszer az idegen és egyben szervezetre ártalmatlan anyagokat (például pollen) képes ugyan felismerni, de azokkal szemben immunválaszt nem indít el, vagyis eltűri jelenlétüket. Az immunterápia a védekező rendszernek ezt a képességét hivatott helyreállítani.

Milyen formában alkalmazzuk az immunterápiát?

Ma már otthoni kezelésre alkalmas, szájon keresztül szedhető, vagy orrnyálkahártyára juttatható modern eljárásokat jelent az immunterápia. Ez kényelmes és fájdalmatlan otthoni kezelést tesz lehetővé időszakos orvosi kontrollvizsgálatok mellett. A SLIT szájban oldódó tablettát, cseppeket jelent, amelyeket a nyálkahártyán kell tartani kb.1-2 percen át a felszívódásig, majd le kell nyelni. A NIT porkapszulát takar, az abban lévő hatóanyagot egy egyszerű eszközzel kell az orrnyálkahártyára juttatni.

Meddig tart a kezelés?

A kezelés időtartama mintegy 3-5 év, sikeres esetben kb. ennyi idő alatt érhető el a gyógyulás. Egy év után lehet dönteni a kezelés felfüggesztéséről nem kielégítően javuló betegnél. Az egy éves időszakot követően, amennyiben megfelelő javulás észlelhető a kezelés folytatása indokolt. Ez különösen kültéri allergének esetén lehet szembetűnő, amikor is a kezdetet követő szezonban jelentősen enyhébb formában jelentkeznek a panaszok.

Hogyan zajlik a kezelés?

A SIT során a beteg emelkedő adagokban kapja a kivonatokat, ennek megfelelően kezdő és fenntartó adagok vannak forgalomban. A kezdő adagok kisebb mennyiséget tartalmaznak az allergénekből, míg a fenntartókban ezek mennyisége nagyobb. Az adagok megválasztása, adott esetben azok csökkentése, emelése szakorvos feladata. Így például előfordulhat, hogy szezonban az adagok módosítására, csökkentésére, néha a kezelés szüneteltetésére lesz szükség. Ezek alapján belátható, hogy a kúra sikeressége nagymértékben múlik a beteg közreműködésén. A fentiek miatt az ezzel kapcsolatos tudnivalókról írásos beleegyezést kell kérni részletes felvilágosítást és minden kérdésre kiterjedő tájékoztatást követően.

Kiknél érdemes megpróbálni az immunterápiát?

Elméletileg minden azonnali típusú allergiában szenvedő szénanáthás, atópiás ekcémában, asztmában szenvedő betegnél érdemes megkísérelni az immunterápiát, amennyiben kapható kezelésre alkalmas készítmény. A kezelés megkezdésének feltétele azonban a klinikai tünetekkel összefüggésbe hozható pozitív bőr- és vérteszt is. Ezen szabályok mentén bizonyított allergiás betegségekben jó esély van a hosszú távú teljes tünetmentesség elérésére.

Milyen a SIT hatékonysága?

Az immunterápia hatékonysága jelentősen különbözik a betegség típusától, az allergiát kiváltó anyagtól és egyéntől függően. Nagyon jó eredményekről számoltak be kültéri allergének okozta szénanátha és allergiás kötőhártya gyulladás eseteiben, elsősorban fűpollen, fapollen és gyomnövény okozta allergiában. Ez utóbbi főleg parlagfű- feketeüröm kettős érzékenység fennállásakor eredményes. Jó hatékonyságúnak mutatkozott az eljárás házi poratka allergia meglétekor is.
Asztmában szenvedő betegeknél elsősorban akkor várható javulás, ha a hátterében pollen érzékenység van, esetleg házi poratka, macskaszőr allergia eseteiben is szóba jön az SIT. Ma már igazolt penészgomba érzékenységre is kapható immunterápiás készítmény.

Milyen mellékhatásai lehetnek a kezelésnek?

Az immunterápiás készítmények biztonságosnak mondhatók. Az otthoni kezelésekre is alkalmas SLIT és NIT esetében gyakorlatilag nem fordul elő ilyen mellékhatás. Leginkább a pollen érzékenyek szezonban fellobbanó tünetei szoktak problémát jelenteni. Ez a mellékhatás azonban az adagok csökkentésével, esetenként a kezelés szüneteltetésével áthidalható. Érdekli Önt az immunterápia? Érdeklődjön rendelőnkben elérhető immunterápiás kezelésekről!

Életmód és diétás tanácsadás

Diétás tanácsadásunk három fontos jellemzője, hogy egyéni, élhető, egészségesek és betegek is ajánlott. A diéta inkább étrendi változtatás, amelyet gyakran életmód változtatással kell egybekötnünk, hogy igazán eredményesek legyünk. Lássuk, mit is jelent ez a gyakorlatban.
Egyéni diéta - Csak Önnek szól! A diétát, az ön testsúlyát, életkorát, ízlését, ismert betegségeit figyelembe véve alakítjuk ki. Fő szempont a megfelelő minőségű és összetételű, mennyiségű étrend biztosítása. Így a diéta más és más, attól függően, hogy Önnek van-e súlyfeleslege, esetleg táplálékallergiája, esetleg egyéb alapbetegsége, amely befolyásolhatja az étrendet is (például cukorbetegség). Élhető diéta - Csak az a diéta ér valamit, amit be is tartanak! Biztosan Ön is egyetért, hogy a túl szigorú szabályok szerinti étrend hosszabb távon rendszerint kudarcot vall.
Alapelvünk, hogy úgy nyújtsunk Önnek segítséget mindennapos étkezésének megtervezéséhez, hogy lehetősége legyen közben változtatni is. Ez valójában azt jelenti, hogy a diéta megtervezésekor igyekszünk helyettesítő, egymással kicserélhető ételeket felajánlani Önnek. Diéta egészségesnek, betegnek - Diétánk univerzális, azaz mindenkinek szól. Ha Ön egészséges és egyszerűen fittnek akarja érezni magát, vagy éppen fogyni akar pár kilót, szívesen összeállítunk egy Önnek megfelelő étrendet. Diétánk azonban bátran ajánlható kivizsgáláson átesett betegeinknek is, akiknél természetesen az ismert betegségtől függően speciális étrendet állítunk össze.

Néhány példa az különböző étrendekre: Kihagyásos diéta, vagyis olyan étrend, amely a panaszt okozó anyag kiiktatásán alapul. Körforgásos diéta, vagyis olyan étrend, amellyel megelőzhető a későbbi ételallergia, csökkenthető a testsúly.

Extra szolgáltatás! Dietetikusunk által összeállított személyre szabott étrend emailen is kérhető!

Életmód változtatás alatt a mozgás szeretetében, a lelki egyensúly megteremtésében, méregtelenítő eljárásokkal kapcsolatos tájékoztatásban való aktív részvétel értünk. Kérje segítségünket, mi végigkísérjük Önt az úton!

Szűrővizsgálatok

Rendelőnkben az alábbi szűrővizsgálatok elvégzésére van lehetőség gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Cégek számára a résztvevők számától függően részletes, kedvezményes árajánlatot küldünk. Ajánlatot itt kérhet: info@allergiadoktor.hu
v Keringési állapot felmérése, Magas vérnyomás szűrése
Légutak állapotának felmérése
Vérzsírok, vércukor szint ellenőrzése
Rákszűrések
Allergia szűrővizsgálat
Ön a szűrővizsgálat eredményéről írásos tájékoztatást kap, mi pedig segítséget nyújtunk, hogy mihamarabb eljusson a megfelelő szakorvoshoz.

Az egyes szűrésekről kérjen telefonon keresztül tájékoztatást: 06 20 448-33-74 telefonszámon